Po poti generala Maistra - Cerkvenjak 2010

Pohoda po poti generala Maistra - Cerkvenjak 2010 se je z našega združenja udeležila štiričlanska delegacija v sestavi: Fanika Zemljak, Cvetka Biderman, Jože Zemljak in Ivo Biderman.

Enajsti tradicionalni pohod je pod pokroviteljstvom ZVVS pripravilo OZVVS Lenart, s podporo gasilskega društva in občine Cerkvenjak.

Ob Johanezovi trti pri gasilskem domu v Cerkvenjaku smo se zbirali ob zvokih pihalnega orkestra MOL. Že na začetku nas je pričakala dobrodošlica v obliki "takratkega", peciva in pijače ter seveda prijazne besede predsednika.

Najprej nas je pozdravil predsednik OZVVS Lenart Dr. Marjan Toš, nato pa še župan občine Cerkvenjak g. Jože Kraner. Vodja pohoda nas je vse pohodnike seznanil s potjo. Pod vodstvom zastav smo se približno ob 9.30 podali na okrog enajst kilometrov dolgo pot po okoliških dolinah in gričih v smeri Cerkvenjak - Andrenci - Smolinci - Župetinci - Andrenci - Cerkvenjak. Po približno polovici poti nas je čakalo obilno okrepčilo in počitek. Med povratkom smo si ogledali še izvir "Lűba vodica" in muzej starih predmetov. Za zaključek so nas spet pogostili z okusno in obilno porcijo golaža in pijačo. Skratka, pohod je bil v celoti odlično organiziran. S tem se je sigurno strinjalo vseh približno 400 udeležencev pohoda. Organizatorjem čestitamo.

Za pohodnike iz OZVVS Sevnica: Jože Zemljak

Več slik s pohoda.